Onderzoeksresultaten RIVM 6 april openbaar gemaakt

Na het eerdere uitstel vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus, worden de verschillende onderzoeksresultaten van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) nu maandag 6 april 2020 openbaar gemaakt. Het gaat hierbij om de resultaten van het onderzoek naar CARC (chemical agent resistant coating) op de POMS-locaties van Defensie en enkele aanvullende onderzoeken.

Vanaf 10.00 uur is alle informatie te vinden op de website van het Informatiepunt Chroom-6. Tegelijkertijd wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitkomsten van de onderzoeken. Iedereen die bij het Informatiepunt Chroom-6 geregistreerd staat, krijgt ook een nieuwsbrief vanuit het Informatiepunt toegestuurd met alles duidelijk op een rij.

Duidelijkheid geven

De beslissing om de resultaten 6 april toch openbaar te maken, is geen gemakkelijke geweest. We leven in een periode waarin we allemaal geraakt worden door de maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Alles afgewogen vindt Defensie het vooral belangrijk betrokkenen toch zo spoedig en volledig mogelijk te informeren en duidelijkheid te geven.

Informatiebijeenkomsten POMS

Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is het nog niet mogelijk om informatiebijeenkomsten te organiseren. Zodra de mogelijkheid bestaat worden nieuwe data gepland voor de bijeenkomsten voor de oud-POMS-medewerkers.

Vragen?

Voor vragen is het Informatiepunt Chroom-6 Defensie bereikbaar via:

  • E-mail:┬áinfoc6&carc@caop.nl
  • Telefoon: 070 376 5476 (bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur)

Vragen?

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met het Informatiepunt Chroom-6.

STEL UW VRAAG

Wat is Chroom-6 & CARC?

Wat zijn chroom-6 en CARC eigenlijk voor stoffen en waarom en waar zijn deze stoffen bij Defensie gebruikt?

NAAR WAT IS CHROOM-6 & CARC?

Wie doet wat?

Bij het chroom-6 onderzoek, de regelingen en de nazorg zijn verschillende partijen betrokken.

NAAR WIE DOET WAT?

Actuele informatie

Derde actualisatie leidt niet tot aanpassing ziektelijst [...]

Defensie neemt aanbevelingen rond de Uitkeringsregeling chroom-6 grotendeels over [...]

Commissie vindt Uitkeringsregeling chroom-6 evenwichtig [...]

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief februari 2022 [...]

Nieuwsbrieven mei 2021 [...]

Nieuwsbrieven januari 2021 [...]

Nieuwsbrieven april 2020 [...]

Nieuwsbrieven november 2019 [...]

Op de hoogte blijven

Registreer u bij het Informatiepunt Chroom-6 en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen.